Ruksak (pun) kulture – ansambl Sudar Percussion i Goran Gorše

Putem projekta Ruksak (pun) kulture u četvrtak, 26. rujna, posjetio nas je ansambl Sudar Percussion i održao u školskom holu Udaraljkaški koncert za učenike i odgojno-obrazovne djelatnike naše škole.

Bio je to koncert u kojem smo mogli čuti klasičnu i jazz glazbu, udaraljkaški teatar i marching udaraljkaški stil, a učenici i djelatnici imali su priliku upoznati se s udaraljkaškim instrumentarijem kao što su marimba, vibrafon, bubnjevi i sitne udaraljke.  Članove Samoborskih udaraljkaša oduševila je učenička pozornost i zanimanje za udaraljkaške instrumente i njihovu glazbu.

Dizajn Helena Dravec

Nakon koncerta,  održana je radionica na kojoj su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda, iako su se pred kraj radionici priključili i učitelji i svi oni koji su u početku bili samo promatrači jer ih je ponijela glazba i energija voditelja radionice. Radionicu je vodio profesor udaraljki Goran Gorše uz asistente ansambla Sudar Percussion.

Učenici su na radionici koristili vlastito tijelo kao instrument, razvijali zajednički puls te naučili osnove sviranja instrumenta cajon. Kroz igru i  vježbe ritamskih obrazaca po tijelu razvili su zajedničko držanje pulsa, međusobno slušanje i rad u grupi.

Po završetku radionice voditelj je zahvalio ravnateljici na izvrsnoj organizaciji i lijepoj suradnji, a mi smo svi poželjeli barem još jednom ugostiti ove talentirane i karizmatične glazbenike koji su oduševili ne samo nas učitelje, već i naše učenike, bez obzira na uzrast – od najmlađih do najstarijih.

 

Katarina Bukvić, knjižničarka

Comments are closed.