Posjet prvašića školskoj knjižnici

Jedan od najdražih posjeta svake knjižničarke je svakako dolazak učenika prvog razreda u školsku knjižnicu. Prilika je to da se najmlađe učenike upozna s radom i aktivnostima školske knjižnice, ali i potakne na dolazak i razvijanje navike posuđivanja i čitanja knjiga, ne samo onih lektirnih.
Prilikom posjeta šk. knjižnici, učenici su saznali kako posuditi i brinuti o knjizi, što sve držimo u knjižnici, a što mogu posuditi te su pozvani da sudjeluju u aktivnostima koje će se provoditi tijekom ove školske godine, počevši s Mjesecom knjige.

Nakon pročitane priče i osvješćivanja važnosti čitanja i čuvanja knjiga, učenici su imali priliku pokazati svoju kreativnost kroz niz aktivnosti. Bilo je tu bojanja, lijepljenja i rezuckanja uz puno razgovora i smijeha. Učenici su izradili svoje iskaznice u koje će upisivati knjige koje će pročitati tijekom ove školske godine, a kako bi se lakše snalazili s knjigama, izradili smo i malene straničnike koji će uljepšati svaku knjigu i podsjetiti nas gdje smo stali s čitanjem.
Katarina Bukvić, knjižničarka

    

Comments are closed.