2024 rujan 28 | Osnovna škola J. J. Strossmayera Trnava

Archive for rujan 28th, 2024

Ruksak (pun) kulture – ansambl Sudar Percussion i Goran Gorše

Putem projekta Ruksak (pun) kulture u četvrtak, 26. rujna, posjetio nas je ansambl Sudar Percussion i održao u školskom holu Udaraljkaški koncert za učenike i odgojno-obrazovne djelatnike naše škole.

Bio je to koncert u kojem smo mogli čuti klasičnu i jazz glazbu, udaraljkaški teatar i marching udaraljkaški stil, a učenici i djelatnici imali su priliku upoznati se s udaraljkaškim instrumentarijem kao što su marimba, vibrafon, bubnjevi i sitne udaraljke.  Članove Samoborskih udaraljkaša oduševila je učenička pozornost i zanimanje za udaraljkaške instrumente i njihovu glazbu.

Dizajn Helena Dravec

Opširnije »

Čuvajte nas, pazite nas!

U našem 1. razredu svaki dan je veselo. Zajedno učimo, pišemo, čitamo, pjevamo, crtamo i igramo se. Jako se volimo družiti sa starijim prijateljima u školi, a posebno smo se obradovali gostu koji nam je došao u srijedu, 25. rujna. Bilo je to pravo iznenađenje! Već ujutro, prije početka nastave, na vratima učionice pojavio se prometni policajac Ivan iz PU Đakovo. Razgovarao je s nama o tome kako sigurno doći od kuće do škole, sada kad nas naše mame više ne prate na tom putu. Dao nam je puno dobrih savjeta  i obradovao nas lijepim i korisnim poklonima. Odmah smo ih probali, dobro će nam doći u predstojećim kasno jesenskim i zimskim danima. Sad smo sigurni na putu od kuće do škole! Budite i vi oprezni!

Sve vas pozdravljaju prvašići!

Opširnije »

Posjet prvašića školskoj knjižnici

Jedan od najdražih posjeta svake knjižničarke je svakako dolazak učenika prvog razreda u školsku knjižnicu. Prilika je to da se najmlađe učenike upozna s radom i aktivnostima školske knjižnice, ali i potakne na dolazak i razvijanje navike posuđivanja i čitanja knjiga, ne samo onih lektirnih.
Prilikom posjeta šk. knjižnici, učenici su saznali kako posuditi i brinuti o knjizi, što sve držimo u knjižnici, a što mogu posuditi te su pozvani da sudjeluju u aktivnostima koje će se provoditi tijekom ove školske godine, počevši s Mjesecom knjige.

Opširnije »