2024 rujan | Osnovna škola J. J. Strossmayera Trnava

Archive for rujan, 2024

Ruksak (pun) kulture – ansambl Sudar Percussion i Goran Gorše

Putem projekta Ruksak (pun) kulture u četvrtak, 26. rujna, posjetio nas je ansambl Sudar Percussion i održao u školskom holu Udaraljkaški koncert za učenike i odgojno-obrazovne djelatnike naše škole.

Bio je to koncert u kojem smo mogli čuti klasičnu i jazz glazbu, udaraljkaški teatar i marching udaraljkaški stil, a učenici i djelatnici imali su priliku upoznati se s udaraljkaškim instrumentarijem kao što su marimba, vibrafon, bubnjevi i sitne udaraljke.  Članove Samoborskih udaraljkaša oduševila je učenička pozornost i zanimanje za udaraljkaške instrumente i njihovu glazbu.

Dizajn Helena Dravec

Opširnije »

Čuvajte nas, pazite nas!

U našem 1. razredu svaki dan je veselo. Zajedno učimo, pišemo, čitamo, pjevamo, crtamo i igramo se. Jako se volimo družiti sa starijim prijateljima u školi, a posebno smo se obradovali gostu koji nam je došao u srijedu, 25. rujna. Bilo je to pravo iznenađenje! Već ujutro, prije početka nastave, na vratima učionice pojavio se prometni policajac Ivan iz PU Đakovo. Razgovarao je s nama o tome kako sigurno doći od kuće do škole, sada kad nas naše mame više ne prate na tom putu. Dao nam je puno dobrih savjeta  i obradovao nas lijepim i korisnim poklonima. Odmah smo ih probali, dobro će nam doći u predstojećim kasno jesenskim i zimskim danima. Sad smo sigurni na putu od kuće do škole! Budite i vi oprezni!

Sve vas pozdravljaju prvašići!

Opširnije »

Posjet prvašića školskoj knjižnici

Jedan od najdražih posjeta svake knjižničarke je svakako dolazak učenika prvog razreda u školsku knjižnicu. Prilika je to da se najmlađe učenike upozna s radom i aktivnostima školske knjižnice, ali i potakne na dolazak i razvijanje navike posuđivanja i čitanja knjiga, ne samo onih lektirnih.
Prilikom posjeta šk. knjižnici, učenici su saznali kako posuditi i brinuti o knjizi, što sve držimo u knjižnici, a što mogu posuditi te su pozvani da sudjeluju u aktivnostima koje će se provoditi tijekom ove školske godine, počevši s Mjesecom knjige.

Opširnije »

Dan europskih jezika

U četvrtak, 26.rujna, učenici 7. razreda i njihova učiteljica engleskog jezika, Nikolina Daka, obilježili su Europski dan jezika. Nakon niza aktivnosti na satu te razgovora o važnosti učenja stranih jezika, učenici su uredili školski pano u skladu s temom.
Katarina Bukvić, knjižničarka

Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice škole

obavijest

 

 

Natječaj za imenovanje ravnatelja OŠ J. J. Strossmayera Trnava

Programi predškole – pedagoška godina 2024./2025.

Poštovani roditelji,

pozivamo vas na roditeljski sastanak povodom početka Programa predškole koji će se održati na mjestu provođenja Programa. Na dan kada se održava roditeljski sastanak ne održava se Program predškole za djecu, već samo roditeljski sastanak na koji roditelji dolaze bez djece.

Na roditeljskom sastanku upoznat ćete odgojitelja/icu koji/a će voditi Program, saznati sve potrebne informacije i dogovoriti detalje. Ovim putem podsjećamo na obvezu prilaganja liječničke potvrde te kopije Rodnog lista i Iskaznice imunizacije, koje vas molimo da donesete na roditeljski sastanak. O ostalim potrepštinama obavijestit će vas vaš/a odgojitelj/ica, unaprijed napominjemo samo da su potrebne papuče za dijete kako biste ih pravovremeno osigurali. Popis polaznika Programa predškole nalazi se na web stranici Dječjeg vrtića Đakovo: https://djecjivrticdjakovo.hr/ Molimo da nam se javite u slučaju potrebe, a posebno ako još niste upisali svog predškolskog obveznika/icu!

Međunarodni dan mira

Prigodnim programom obilježili smo za vrijeme velikog odmora Međunarodni dan mira. Dan je to  koji se svake godine obilježava 21.rujna u cijelom svijetu. Učiteljica povijesti, Mirjana Brdar, pripremila je kratak program sa svojim učenicima “povjesničarima”  u sklopu izvannastavne aktivnosti. Učenici su nas kroz nekoliko tekstova i pjesama podsjetili što je to mir te koliko nam je on svima dragocjen i važan
Katarina Bukvić, knjižničarka

Transparentnost – Pregled isplata iz proračuna za kolovoz

 

TRANSPARETNOST_OŠ TRNAVA_KOLOVOZ

Odluka o raspisivanju natječaja za ravnatelja/icu

obavijest

Odluka o raspisivanju natječaja

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE

Dragi roditelji i učenici,  u ponedjeljak 9. rujna 2024. godine počinje nova nastavna godina. Učenici od 2. do 8. razreda  u matičnu školu u Trnavu dolaze u 8 sati ujutro. Učenici prvog razreda u matičnu školu u Trnavu dolaze u 8:15 sati. Učenici od 1. do 4. razreda u područne škole dolaze u 8 sati. Prvi nastavni dan će učenici imati tri sata nastave u trajanju 45 minuta. Prva dva sata će biti održan Sat razrednika, a treći sat će biti redovna nastava.  Razrednici će učenike uputiti u raspored sati. Prvi nastavni dan učenici trebaju ponijeti pribor za pisanje, jednu bilježnicu, preobuću i torbu jer će preuzeti udžbenike.

Od utorka, 10. rujna 2024. godine nastava će se održavati u punoj satnici prema rasporedu koji će razrednici dati učenicima. Kao i prethodne nastavne godine, nastava će se održavati u jednoj smjeni osim u Dragotinu. U Dragotinu će se nastava održavati u dvije smjene koje će se izmjenjivati. Raspored zvona je uobičajen. Prehrana je za sve učenike besplatna. Za učenike putnike bit će organiziran prijevoz školskim autobusom.

Raspored zvona:

Nastavni sat Početak sata Završetak sata
1.       8:00 8:45
2.       8:50 9:35
  Odmor 10 minuta
3.       9:45 10:30
  Odmor 10 minuta
4.       10:40 11:25
5.       11:30 12:15
6.       12:20 13:05
7.       13:10 13:55

Svim učenicima želimo sretan i uspješan početak nove nastavne godine.

VD Ravnateljica:

Andrijana Bogdanović, prof.